Snart är det dags för lakritsfestivalen 2018 på Annexet i Globen. Verkligen ett ”mecka” för alla lakritsälskare. …Lakritsfestivalen firar 10 år och det kommer att hända massor med happenings under 2018
I samband med årets festival släpper arrangören Tuija Räsänen en bok om hennes 10 år med Lakritsfestivalen. Jubileumsåret kommer att avslutas med Lakritsbåten den 18 oktober, en temaresa med lakrits på Viking Cinderella. Hög tid att boka en plats om ni vill följa med på kryssningen.
Härom veckan var jag på pressvisningen av årets festivalmeny . Årets meny har skapats av Stureplansgruppens kock Micael Karlsson tillsammans med kocklärlingen Felicia Ekström. Behöver jag säga att det blev en riktig jubileumsmåltid!
Själva lakritsfestivalen äger rum den 14-15 april i Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm.
Menyn kommer att serveras på Grand Escalier vid globen under själva festivalen och priset har jag ej ännu, men förra årets pris låg på 360 kr. Prisvärt och absolut värt att testa, även om man inte är helt såld på lakrits.
Micael Karlsson och Felicia Ekström
Årets trerättersmeny
Till förrätt fick vi Ängsholmens buffelmozzarella med bakade tomater och lakritsconsommé.
Dryck som serverades till var en Chardonnay från regionen Languedoc.
Lakritsconsommé som hälls över buffelmozzarella
Till huvudrätt fick vi lakritssotat ankbröst med lakritsbakad morot, konfiterad kålrot, lakritssky samt en sallad på rökt sidfläsk, champinjoner och granatäpple. Till detta fick vi en Lirac les Chenaies från Rhône.
Till dessert blev det inkokt rabarber med lakritsmaräng, mandelkaka med lakritssmak, rabarberyoghurt och pistagenötter. Till detta serverades en Rivesaltes Ambré EKO från Roussillion.
Till alla rätterna serverades drycker som passade perfekt. Alla smaker ”gifte” sig med varandra.
Lakritsfabriken kommer att göra premium askar med motiv på städer runt om i Sverige. De kommer även att auktionera ut en tavla under lakritsfestivalen. Pengarna kommer oavkortat att gå till välgörande ändamål.
Motiv över Malmö
Ser nu fram emot årets lakritsfestival, där det vankas många överraskningar,nya trevliga smaker och möten.
Foto: Petra Nordin (Pellas Inspiration)
19 Kommentarer
Den skulle jag vilja gå på, älskar lakrits 🙂
Åh vad intressant!
Visste inte ens att det fanns en lakrits festival.
Laga mat i lakrits?!
Som sagt, intressant! ??
Såg ju väldigt läckert ut 🙂
Oj va gott det lät!! Fina bilder 🙂
Va roligt! 😀
vad roligt med lakris festival 🙂
Ååh va intressant, jag visste inte ens att det fanns en lakrits festival?
Åh vad roligt med en sådan festival, ser riktigt gott ut
Vad god maten ser ut. Kul med lakrits festival ?
Vad spännande 😀
Fins bilder ?
Så härligt! ?
Det såg gott ut!
Jag var där för två år sedan.. Så trevlig mässa..
Amen skjut mig vad gott det ser ut!
Yummy yummy, hade ingen aning att det finns en lakritsfestival 🙂
Mums!!
Vad spännande med lakrits-tema. Det skulle jag gilla även om jag bara är medelförtjust i lakrits så är det en spännande smak att blanda in i matlagning. Huvudrätten lät extra god tycker jag 🙂
Vad spännande 🙂