I år blev det jul hemma i Vasastan … tillsammans med våra föräldrar. Markos mamma kom upp till Stockholm några dagar innan jul. Jag jobbade enda fram till jul. Brukar alltid vara ledig några dagar innan jul. Men, hann ändå att baka till ’En jul i gemenskap’ som hålls i Imaneulskyrkan i dagarna tre. Dagarna innan jul bakades det kakor och mjuka pepparkakor till stadens inte så lyckligt lottade medborgare… men, nu kunde äntligen julen börja även för dem….
Det blev några mjuka pepparkakor från min favortkokbok Rosendalsträdgård av Monika Ahlberg… den har hängt med i många år.
Det var en lugn och skön jul tillsammans med våra föräldrar hemma i Vasastan. God mat, dryck och många skratt…
Kul att se våra mammor så pigga och glada*blink
Klassiskt julbord med allt från sill till julskinka.
Dukningen är en av höjdpunkterna, när man skall äta julbord. 2017s tema rött och grönt.
Vi börjar med 3 olika sorters sill, inlagd strömming och både rökt och najadlax som har kommit att bli en favorit på julbordet…
Sedan blev det den klassiska julskinkan…
Andra klassiska rätter som måste finnas med på julbordet är löjrom, gubbröra mm
Vi får ju inte glömma nubben till sillen… i år blev det ekologisk nubbe från Snälleröds
Efter all god mat och dryck så blev det även i år julklappsutdelning..
Hur firar ni jul?
God fortsättning alla vänner!
5 Kommentarer
Mysigt 🙂 vi firade både i Sthlm
Hos oss och svärmor sen i dalarna hos mamma & min farmor! Full rulle! God fortsättning kramar
Julen har varit så mysig, kul att få fira med våra föräldrar 🙂
Ni ser också ut att ha haft en urmydig jul?
Kram
Det ser så gott ut 🙂 Vi firade julafton i Olofström med mycket fågel då jag inte tål fläsk
Tack:) fågel är inte helt fel att ha på julbordet 🙂
Mysigt 😀