Årets lakritsfestival är över för denna gång. Festivalen är verkligen ”himlen” för alla lakritsälskare och det finns något för alla… Jag inledde festivalen med att medverka på Fazers specialprovning. Vin och lakrits kan låta som en konstig kombination, men det fungerar verkligen. Vi fick prova 4 olika sorters lakrits tillsammans med fyra olika sorters vin. Två röda, en prosecco och ett riesling. Trots höga förväntningar blev jag positivt överraskad och hittade genast min favorit. En Zinfandel tillsammans med karamell-lakrits,…visade sig vara en oslagbar kombo…rena himmelen.
Efter provningen hängde jag lite i loungen och hämtade andan lite ….innan jag gav mig ut i publikhavet och stångades med alla lakritsfans.
Glassen från 3 vänner blev verkligen en ny favorit som vi kommer att köpa hem till påsk och överraska våra middagsgäster med. Festivalen bjöd på aktiviter från både scen och bland montrarna. En rolig aktivitet som lakrids by Johan Bülow hade var att göra sin egen cupcake och egna praliner. Jag var bara tvungen att prova båda aktiviteterna. Den coola Liv sandberg hade pralinprovning som jag både provade och sedan lyssnade när hon beskrev hur arbetet med de olika råvarorna går till. Till vardags driver hon Cake Art. Liv var även med i dessertmästarana 2016.
Godaste glassen från 3 vänner.. Man blir rätt snabbt beroende:-)
Lite från Liv Sandbergs hantverk
Det fanns så sjukt mycket gott och många utställare. Skulle behöva flera dagar på mig för att hinna gå runt och kolla in allt som finns! Men hann ändå med mycket som jag tänkt att återkomma med.
Det blev en hel del roliga inköp.
Läs öven om när jag provade på årets lakritsmeny och cocktail som serverades under festivaldagarna här
Ser fram emot nästa års lakritsfestival som då firar 10 år.
Foto: Pellas Inspiration (Petra Nordin)
1 kommentarer
Glassen var verkligen galet god!!! Min favorit oxå! Kanske ses vi Imorg? Kram