Event, Mat&Dryck, Resor

Kassandra- En smakupplevelse!

28 mars, 2017

Förra söndagen deltog jag vid ett kvällsevent på Restaurang Cypern i Stockholm. Kvällens värd var Municpality of Kassandra från regionen Kassandra i Halkidiki i Grekland.

Förutom fashinerande föreläsning fick vi uppleva grekisk kultur genom smakupplevelser, lokala specialiteter och goda grekiska viner. De hade flugit in kocken Tasos Bartzas som tillagde specialiteterna. Träffade många nya intressenta personer och en del ”gamla” bekanta, som Christian som driver matochresebloggen.se och Peter från FREEDOMtravel.se

Efter denna presentation av landet och maten så är jag ännu mer sugen på att besöka och få uppleva Kassandra med egna ögon.

Några som också närvarade var grekiska ambassadens förste sekreterare som jag hade till bords. Dessutom representanter från grekiska statens turistbyrå, Visit Kassandra samt kocken Tasos mfl.

                                  Började kvällen med lite grekiskt rosévin och olika ostar.

Kassandra- En smakupplevelse!

Till förätt fick vi en öppen spenatpaj toppat med fetaost.

Mellanrätt lokalproducerade tomater och goda örter..

Lammracks från Kassandra med risotto smaksatt av plommon, vårlök & dillsås.

Till dessert serverades flamberad getost med fikonmarmelad.

Maria Papadimitriou från Municpality of Kassandra och kocken Tasos Bartzas

Tack  Grekiska Ambassaden, Grekiska Statens Turistbyrån och Municpality of Kassandra  för ett fantstiskt väl genomfört och trevligt event:

Foto: Pellas Inspiration & Visit Kassandra

Du kanske också gillar

1 kommentarer

  • Reply LinizTravel 29 mars, 2017 at 14:20

    Åh så trevligt å gott det ser ut!!! Så mkt skoj jag missade när jag var i Thailand!!! Men nu är jag på G igen å en del roligheter på G! Ha en mysigt dag kramar

  • Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.