Aveqia Stockholm ligger på Tulegatan, där man har events som passar både företag och privatpersoner. Tillsammans med professionell kock får man laga mat. Konceptet är verkligen perfekt om man skall bygga jobbteamet eller möta kunder i en avslappnad miljö. Eller varför inte bara hänga med kompisgänget och njuta av god mat & dryck.
Så, härom veckan var jag och några kollegor på Aveqia för att laga mat. Det är ett roligt och inspirerande koncept. Lokalen är mysig och ligger inne på gården i ett stort industrihus i Vasastan. Tillsammans med kocken Carlos Andrino som kommer från Spanien skulle vi skapa kvällens meny. Carlos är både utbildad kock och sommelier. Han har tidigare arbetat hos Jonas Lundgren och på Lux som har en stjärna i Guide Michelin.
Vi blev indelade i fyra olika matlag, så nu kunde maten börja ta form:-)
Själv ingick jag i huvudrättslaget.
Menyerna de arbetar efter är säsongsanpassade. De byts ut ca varannan månad. Menyn som vi utgick från bestod av smaker från både hav, skog och mark. Vi tillät oss även inspireras lite grann av orienten.
Vi skulle laga fyra olika rätter:
Till förrätt:
Skrei med rökta blåmusslor, äpple och libbsticka
Till mellanrätt serverades:
Dumplings med gröna enbär skum på Karl-Johansvamp
& jordärtskocka samt rökt tryffelvinaigrette
Till varmrätt lagade mitt ”gäng”
Ugnsbakad röding med smörad kålbuljong,
rostad potatispuré samt forellrom och flower sprouts
….och slutligen till dessert fick vi:
Körsbärssorbet med mandelkaka, Umeshu-kokta körsbär samt puffat vildris
Alla matlagen blev lika fascinerade. Maten smakade så otroligt gott! Vi var sjukt impade av våra egna upplägg på tallrikarna. En av höjdarna under kvällen var att vi verkligen fick lära oss tillagningsteknik som man definitivt inte hade kommit på själv eller har möjlighet till hemma. Vår kock Carlos var en härlig person som verkligen tog sig tid och undervisade. Dessutom var genuint intresserad av att lära ut.
Foto: Petra Nordin
4 Kommentarer
Sånt är så roligt 🙂 fina bilder 🙂 har bloggat och länkat dig igår! kramar
TAck snälla Lina:-) Och tack för länkning! Kram
Vad kul! Låter lite som när man gick i restaurangskolan men i lyxvariant. Kan tänka mig att det blir väldigt trevlig stämning. Gott också!
Det var superkul! Fick lära oss olika tillagningstekniker, men tyvärr så får jag inte plats med alla maskiner hemma :-)…
Maten var fantastiks alla var lika positiva över resultatet.. 🙂