Härom kvällen gjorde vi ett besök på Scandic Sjöfartshotellet. När man bor i Stockholm får man ibland infall att semestra och uppleva sin egen stad. Denna gång lockade Scandic Sjöfartshotells julbord lite extra.
Kvällen till ära så fick vi börja med att lägga in våran egen sill…
Det erbjöds alla möjliga ingredienser att lägga in sillen med, så det var bara att sätta igång att vara lite kreativ. Jag ville ha en lite mer het och kryddig sill, så min smaksättning blev chili, ingefära, fänkål mm. Marko tog lite mer traditionella smaker som rödlök, anis, citron och dill. Nu skall dessa stå och gotta till sig fram till jul. Väntar spännt på att få smaka dessa inläggningar. Det kommer en recension lite senare!!
Sjöfartshotellet är inte stort, men väldigt mysigt och har småstadshotellets personliga bemötande. Samtidigt ligger det i en unik del av Stockholm med utsikt mot Saltsjön och Söders höjder kring knuten. Efter att tidigare tagit en drink i baren, var detta vårt första tillfälle att testa restaurangen. Sjöfartshotellet överraskade oss med vissa saker som traditionellt inte finns på det svenska julbordet. Sillen var överraskande kryddad (asiatiskt) och därefter en hel del standardiserade svenska julrätter. Vi sköljde ner detta med både vin och öl från mindre hantverksproducerande märken.
Litet axplock av delikatesserna på julbordet som vi fick njuta av!
Dessertbordet hade inte ett jätteutbud, men det som fanns var gott! Deras saffranspanacotta var fantastisk, tyvärr så kom den ej med på bild!
Foto: Pellas Inspiration
Besöket gjordes i samband med Scandics medlemsprogram Scandic Friends!
2 Kommentarer
Kul att göra egen sill! Jag gillar julbord men de flesta i min närhet (typ kollegor) verkar ogilla julbord, då det brukar inte bli så många 😉
Helena! Det var kul att göra egen sill, skall bli spännande att smaka den till jul:-) Älskar julbord då man kan välja de rätter som är godast…