Har verkligen fallit för trenden med kallt kaffe, ofta kallat cold brewing. Har provat detta på Koffein som ligger i Belgrad Serbien. På ett litet lokalt ställe i Malmö Söderberg & Sara som ligger i den trendiga stadsdelen St:knut. Dessutom på Löfbergs Lilas show-room i Stockholm. Min favorit var nog den jag provade i Belgrad pga deras coola sätt att servera kaffet.
På de flesta cafeér bryggs Cold Brew genom en speciell apparat och att det tar lång tid att brygga kaffet. En särskild ställning håller upp en behållare med filtrerat kallt vatten som droppar långsamt genom en behållare som det finns malet kaffe i. Vattnet filtreras långsamt genom kaffet. Det tar ca 12- 16 timmar att brygga kaffet. Vanligtvis sätter man igång processen vid midnatt, så att kaffet är klart att serveras på morgonen. Det jag gillar med cold brewing är att man får fram smaken på ett annat sätt. Kaffet får en mildare och mjukare karaktär.
inga kommentarer