Tänkte dela med mig av ett sjukt gott recept på semmelwrap. Det bästa av allt, den är både gluten- och sockerfri.
Recept till 2 st wrap:
5 msk mandelmjöl
2 st ägg
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver (helst ekologisk)
1 tsk fiberhusk
1/2-1 msk sötströ ICA´s
Vispa ihop allt till en smet. Låt stå i ca 5 minuter.
Värm en liten stekpanna med en klick smör och häll i smeten. Platta gärna ut smeten och forma den med en sked.
Stek på svag värme i några minuter innan du vänder wrapen försiktigt och stek någon minut till
(skall vara genomstekt)
Låt svalna innan servering!
Recept mandelmassa:
1 dl mandelmjöl
3-4 msk grädde
Bittermandelarom efter smak , jag tog 1 kryddmått. Jag använder mig utav Dr. Oetker men det finns andra märken som du kan använda dig utav.
Sötning efter tycke och smak (sötströ från ICA, råsocker, honung)
Rör ihop allt till önskad konstisens
Vispa gädden smaksätt gärna med lite ekologisk vaniljpulver.
Servering:
Lägg wrapsen på en tallrik och fördela mandelmassan i en sträng i mitten Lägg på önskad mängd grädde, lägg inte på för mycket då du skall kunna vika wrapen.
Lycka till!
inga kommentarer